27
Mayıs
2024
Pazertesi
KİLİS

Kilis'e MOBESE kuruluyor

KİLİS'E MOBESE KURULUYOR

Kilis'te, halkın huzurunu ve güvenliğini korumak için düşünülen ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan MOBESE sistemi için hazırlanan "Her yerde Güvendeyim" ve "MOBESE Sistem Odasının kurulması" projelerinin yapım işin başlama aşamasına geldiği bildirildi.

MOBESE sistemi kurulması için ihaleyi kazanan Sentim Bilişim Teknolojileri A.Ş. yöneticileri Kilis'te incelemelerde bulundu. İhaleyi kazanan Sentim Bilişim Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Sayın Yavuz Bacacı ile Kilis Valisi Turhan Ayvaz arasında sözleşme imzalandı.

Kurulacak olan MOBESE sistemine kameralardan gelen görüntüler Emniyet Müdürlüğü binası Kent Güvenlik Yönetim Sistemin (KGYS) de toplanacağı, KGYS, MOBESE İzleme merkezi, Sistem odası ve Kriz merkezinden oluşacağı bildirildi. Bu merkez de Kilis'te oluşan olumsuz olaylar da Hırsızlık, Kapkaç, Trafik kontrol, Trafik kazaları, Toplumsal olaylar gibi durumlarda Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinesi sağlanarak daha hızlı ve etkin müdahale yapılmasını ya da suç oluşmadan önlenmesi sağlanacağı bildirildi.

MOBESE sisteminin Nisan 2010 tarihine kadar bitirilmesi planlandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 12:45:00
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 18:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?