25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'e proje desteği

KİLİS'E 2 MİLYON 200 BİN TL AKTARILACAK

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, Kilis'te uygulanacak bir proje için 2 milyon 200 bin TL Kilis İl Özel İdaresi'ne aktarılacağını söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB ETÜ işbirliği ile yapılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesinin startının verildiğini belirterek, "Kamu-özel sektör işbirliği ile yürütülecek proje. Milli Eğitim Bakanlığı proje ile meslek teknik liselerinin eğitim alt yapısını mesleki eğitim kurslarına daha uygun hale getirecek" dedi.

Kursların teorik ve pratik olarak iki aşamalı başlatılacağını anlatan Kara, şunları söyledi: "Teorik eğitim uzmanlaşmış meslek edindirme merkezlerinde, pratik eğitimler ise eşleştirme yapılan özel sektör kuruluşlarında gerçekleştirilecek. Kilis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin de içinde bulunduğu 111 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kurs merkezleri seçilecek. İlimizde uygulanacak proje için 2 milyon 200 bin TL Kilis İl Özel İdaresi'ne aktarılacak. Bu para ile Kilis'te bulunan Teknik ve Endüstri

Meslek Lisesinin makine-teçhizat yatırımı yapılarak lisemiz makina ve teçhizat bakımından son teknolojiyi kullanacaktır. Bu proje bu yılın Ekim ayında ilimizde başlanacak 5 yıl içerisinde 120 kurs açılacak ve bu kurslarda 2 bin 400 kursiyer eğitilecek. Her kursiyer 6 ay kurs görecek başarılarına göre yüzde 90'ı istihdam edilecek."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 11:38:00
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 11:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?