18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilisliler 'Sokak Sanatı' ile tanıştı

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem Projesi 'Say Your Song-Şarkını Söyle' kapsamında 5 ayrı ülkeden 30 genç Kilis'te bir araya gelerek "sokak sanatı" yaptı.

5 ayrı AB ülkesinden gelen ve 10'a yakın ülkenin vatandaşı olan gençler, Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak kendi ülkelerinin müziği eşliğinde şarkılar söyleyip oyunlar oynadı. Her ülkenin gösterisi 20 dakika sürerken, müziğin sesini duyan Kilisliler alana akın etti. Yabancı dil bilmemelerine karşın alanda şarkı dinleyerek gösterileri seyreden Kilisliler ilginç görüntüler oluşturdu.

AGH Koordinatörü Nazan Saltan Çoban, "Gençler Faaliyette" grubu tarafından hazırlanan, AB Eğitim ve Gençlik Organları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje kapsamında Litvanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Romanya'dan 30 gencin Kilis'e geldiğini belirterek, "Projenin amacı ülkemizin müziğini ve sanatını AB'li katılımcılara tanıtmak. Bugünkü sokak sanatı gösterisinin ardından cumartesi günü kültür gecesi düzenlemeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yunanlı genç Panagıotıs Goannos, Türkiye'de böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İstanbul'dan buraya geldik. İki ülkenin kültürünün bu tür etkinliklerle geliştirilmesi gerekiyor. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Alman genç Lisa Preller, AB ile Türk kültürünün kaynaşması için bu tür etkinliklerin sürdürülmesi gerektiğini, Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Estonyalı Liisa Hunt ise 10 aydır Türkiye'de olduğunu belirterek, "Türk kültürünü tanımaya çalışıyorum. AB ve Türk kültürünün birçok farkı olduğunu görmek mümkün ancak önemli olan birlikteliğimizi sağlamak. Türkiye çok güzel bir ülke, burada olmaktan dolayı çok sevinçliyim "diye konuştu.

Romanya'dan gelen gençler ise, "Türkiye ve Kilis çok güzel, bizi buraya davet eden arkadaşlarımıza misafirperverliklerinden dolayı şükran borçluyuz. Romanya ile Türkiye arasında bir köprü oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 80 yaşındaki Mehmet Karaca ise elinde bastonu, giydiği askeri kıyafet ve üzerinde şehitlerin resmi bulunduğu halde yabancı dilde şarkı söyleyen gençlere karşılık elini kulağına atarak Türkçe şarkılar söyledi. AB'li gençlere bir türlü sesini duyuramayan Mehmet Karaca daha sonra alandan ayrıldı.

Çevik Kuvvet polisi gösteri boyunca Cumhuriyet Alanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 10:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?