25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilisli'ye, emniyetten hırsızlık uyarısı

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, tatile çıkan vatandaşlara, para ve ziynet eşyalarını yanlarında götürmeleri, buna imkanları yoksa bir yakınlarına emanet etmeleri uyarısında bulundu.

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, Kurban Bayramı ve okulların yarı yıl tatiline girmesiyle çok sayıda kişinin tatilini geçirmek için kent dışına çıktığını belirterek, art niyetli kişilerin bu fırsatı değerlendirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Tatile çıkan kişilerin para ve ziynet eşyalarını mutlaka yanlarında götürmelerini, bu mümkün değilse bir yakınlarına bırakmalarını öneren Sönmez, "Tatile çıkmadan önce, kapı ve pencerelerin kontrol edilmesi, muhtemel yangın olaylarına karşı elektrik şartelinin indirilmesi gerek. Her şey polisiye tedbirlerle çözülmüyor. Her evin ve iş yerinin başına polis dikmemiz mümkün değil. Hırsızlık olayları son günlerde artmaya başladı. Ekiplerimiz 24 saat insan üstü hizmet ile çalışarak bu faili meçhul hırsızlık olaylarını çözmek için uğraşıyor. Birikimleriniz 3-5 tane art niyetli insan yüzünden heba olmasın. Vatandaşlarımız kendi tedbirlerini alsınlar. Her şeyi polisten beklenmesinler. Polisin asli görevi bu hırsızları yakalamaktır. Ama vatandaş da tedbirini almalı" dedi.

Sönmez, art niyetli kişilerin her zaman varolduğuna dikkat çekerek, "Hangi emniyet müdürü, ’Ben hırsızlığı bitirdim’ diye olaya yaklaşırsa yanılır. Çünkü hırsızlık hiçbir zaman bitmez. Bizim görevimiz, bu kişileri yakalayıp yüce Türk adaletine teslim etmektir. Vatandaşlarımız şüpheli bir durum gördüklerinde, 155 Polis İmdat telefonunu aramak suretiyle ihbarda bulunabilirler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 11:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?