19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis'te 23 Nisan coşkusu

Kilis'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah Cumhuriyet Alanında Atatürk Alanına çelenk konulması ile başladı. Daha sonra etkinliklere Kilis Şehir Stadyumu'nda devam edildi.

Vali Nevzat Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Mürsel Şahin ile Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalarda bir konuşma yapan Vali Nevzat Turhan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 88. kuruluş yıldönümünde, milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleriyle birlikte büyük Ata’nın devlet anlayışını oluşturan milli egemenlik duygusunu, Türk milletine aşılayan onurlu ve mutlu gününü kutladıklarını söyledi.

Turhan, "Devletimizin yönetim sisteminde 23 Nisan 1920 ile başlayan büyük yenilikler ve değişim, Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en büyük inkılabı olan Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanmıştır. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi, ülkemizle ilgili her türlü, siyasal, ekonomik, kararların halkın iradesi ile oluştuğu ve Türk milletine ait olduğu, egemenlik haklarımızdan kısmen ve tamamen vazgeçmemizin mümkün olmadığı gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve anayasamızın temel hükümleri ve ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak, tek amacımız aklın ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaktadır. Binlerce yıllık ortak tarihi ve kültür birikiminin olduğu Türk milleti, bütün sorunların çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?