19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis'te arazi satışları hız kesti

Kilis Tapu ve Sicil İl Müdürü Emir Karakılınç, 3 ay içerisinde 3 bin 150 tapu işlemi yapıldığını söyledi.

Tapu ve Sicil İl Müdürü Emir Karakılınç, tapu satışlarında önceki aylara göre düşüş olduğunu belirterek, "Geçen yıl 6 bin 300 tapu el değiştirdi. Bu yıl Ocak ayında bin 25 tapu el değiştirdi. Şubat ayında ise bin 275 tapu işlemi yapıldı. Mart ayında ise 850 tapu el değiştirmesi ile birlikte 3 ay içerisinde 3 bin 150 tapu işlemi yapıldı.

Son zamanlarda yoğun bir şekilde arazi satışı yapılmaktadır. Mart ayı içerisinde satış oranları düştü. Son bir haftadan beri normal işlemlerimize döndük. Eskisi kadar yoğun talep yaşanmıyor. Önceden yapılan arazi satışları karşısında, kurum olarak herhangi bir aksaklığa meydan vermemek ve vatandaşın işini aksatmamak için sabahları talepleri alıyorduk. Öğleden sonrada satış işlemlerini gerçekleştiriyorduk. Şimdi ise normal şekilde çalışıyoruz. Eğer yine yoğun bir talep olursa, geçmişte yaptığımız uygulamaya yeniden başlayabiliriz" dedi.

Tapu ve Sicil İl Müdürlüğü olarak hiçbir zaman vatandaşlara zorluk çıkarmadıklarını vurgulayan Karakılınç, "Kuruma her gelen vatandaşa güler yüzle yaklaşıyoruz. İşlemlerimizi yasalar çerçevesinde yapıyoruz. Tapuda 'Bugün git yarın gel' dönemi kapanmıştır. Vatandaşımızın eksiği yok ise çok kısa bir süre içerisinde tapu işlemlerini yapıyoruz. Bilgi ve teknolojinin nimetlerini en iyi şekilde kullanarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?