25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te doğal gaz çalışmaları

Kilis'te, doğalgaz çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

BOTAŞ Genel Müdürlüğü Arazi Etüt ve Kamulaştırma Daire Başkanı Zeki Yürekli, incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e geldi. Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve AK Parti Kilis Milletvekili Veli Kaya ile görüşen Yürekli, BOTAŞ'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Yürekli, Kilis'te 2 ay içerisinde doğalgaz çalışmalarına başlanacağını, kamulaştırma kapsamında vatandaşların paraların yarısından çoğunun ödendiğini belirtti. Yürekli, "Doğalgaz borusu döşenirken araziye zarar verildiği taktirde, yetkili firma tarafından vatandaşın zararı karşılanacak. Doğalgaz boru hattı döşendikten itibaren vatandaşlar arazilerini kullanabilecekler. Kilis'e döşenecek doğalgaz boru hattı, Rusya'dan Türkiye'ye gelen boru hattı kalınlığında olacak. Bu boru hattı Mısır ve Suriye'den Türkiye'ye gelecek. Kilis'ten de çok sayıda ülkeye gidecek" dedi. 

Yürekli, Kilis'e döşenecek olan doğalgaz boru hattının 2 yılda yüzde 60'nın, 5 yılda ise tamamının bitirileceğinin planlandığını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 15:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet cir IP: 81.213.165.xxx Tarih : 21.02.2007 17:09:33
biz bu haberleri bundan 6,7yıl önce mesut yılmaz geldiyindede duymuştuk ve hala duyuyoruz.bunlar boş laf,kimseyi uyutamazlar böyle insanlara artık iki yıl iki ay vs. bunları söylemekten vaz geçsinler millet uyandı artık icraat istiyoruz.bu milletin boş laftan karnı şişti.yinede inşaallah yapılır.