24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis'te esrar operasyonu

Kilis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonda 23 kilo 920 gram esrar maddesi, gece görüş dürbünü ile suikast silahı ele geçirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Kilis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Duruca Köyü'nde M.E.'nin esrar maddesi satmak için müşteri aradığını belirledi. Cumhuriyet savlığından alınan arama kararına istinaden Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Suriye sınırındaki Duruca Köyü'nde M.E.'ye ait eve yapılan baskında, 3 varil içerisinde 1'er kiloluk siyah poşetler içerisinde toplam 23 kilo 920 gram kubar esrar maddesi, 1 adet suikast silahı olarak bilinen Star marka 6.22 LR kalibrelik ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, 42 adet dolu fişek, 1 adet gece görüş dürbünü ve 1 adet normal dürbün ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Mehmet Nur Taşkın ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, operasyonla ilgili bilgi verdi. Sönmez, "Evde yapılan aramada 23 kilo 920 gram kubar esrar maddesi tabanca ve bu tabancaya ait şarjörler ele geçirildi. Zehir tacirleriyle mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu. 

Sönmez, olayın adliyeye intikal ettiğini ve firarda olan M.E.'nin yakalanmasına çalışıldığını sözlerine ekledi. Gazetecilerin dürbünlerle ilgili sorusu üzerine Sönmez, "Suriye'ye gece geçişlerde kullanıyorlar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol özdemir IP: 85.106.141.xxx Tarih : 3.03.2007 10:47:13
ya anlamıyorum bu nasıl bi iştir ya arkadaşlar. Şu insanları zehirlemeyi insanları öldürmeyi nekadar çok seviyorsunuz. Yoksa bu zehiri satarak elinize geçen para size çok mu hayırlı geliyor bırakın şu işleri helal para kazanın.