26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis'te ete zam

Kilis Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, 5 yıl aradan sonra mecburen etin kilosuna 2 YTL zam yaptıklarını söyledi.

Memiler, yaptığı açıklamada, uzun süreden beri zam yapmayı düşündüklerini belirterek, "Zam yapmamak için çok direndik. Etin maliyetindeki girdiler nedeni ile 2 YTL zam yaptık. Yapılan zamma karşın kasap esnafımız maliyetine et satıyor. Çünkü yeme büyük oranda zam geldi. Elektrik başta olmak üzere bir çok girdi maliyetlerinde artış var. Esnaf olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Eğer girdiler böyle devam ederse tekrar zam yapmak zorunda kalacağız" dedi.

Türkiye'de en ucuz en kaliteli en temiz etin Kilis'te bulunduğunu kaydeden Şevket Memiler, "Ben iddia ediyorum Türkiye'nin en hijyenik eti Kilis'te satılmaktadır. Kilisliler, nerede ise tüm yemeklerini etle yapar. Ağız tadına çok önem veren bir kenttir. Bu nedenle esnafımız hiç bir zaman hileye başvurmaz. Kilis halkının kaliteli ucuz et yemesi için 5 yıldır tüm imkanlarımızı zorlayarak zam yapmadık. Ama zarar etmeye başlayınca ufakta olsa bir ayarlama yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?