18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te 'Gaziler Günü' kutlaması

Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce (TBMM) 'Gazilik' ünvanı verilişinin yıldönümü, Kilis'te törenle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle bugün sabah 10:00'da Cumhuriyet alanında bir tören düzenlendi. Kilis Valisi Nevzat Turhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkan ile adli ve yargı mensupları, şehit yakınları, gazilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törende; Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

Törende, gaziler adına Ekrem Baltacı bir konuşma yaptı. Baltacı, rütbelerin en önemlisinin şehitlik ve gazilik olduğunu belirterek, "Ne mutludur ki her Türk ailesinde, mutlaka bir şehit veya gazi bulunmaktadır. Millet olarak gazilerimizin çokluğu, bizlere her zaman ulusal birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı hatırlatmaktadır. Biz gaziler için en büyük madalya, gazilik yarasıdır. Kurtuluş savaşında, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış harekatında, mazlumların hakkı ve özgürlüğü için çarpışan Mehmetçikler ile vatanımızı bölmeye ve parçalamaya çalışan terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede görev almış on binlerce Türk evladı halen aramız da bir savaş abidesi gibi bulunmakta ve bu gururu bizlere yaşatmaktadırlar" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Teğmen Nuri Şener, bir konuşma yaptı. Şener, "18 Eylül'de Büyük Önder Atatürk'e mecliste gazi ünvanı verildi. Türkiye Cumhuriyeti toprakları şehit kanları ile sulandı ve binlerce gazinin canı pahasına vatan toprağını korumuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, vatan toprakları, devletin bütünlüğü ve Türk milleti için binlerce şehit verdik. Şehit kanı ile sulanan topraklarımızı korumak için gazilerimiz canını ortaya korumuştur" dedi.

Tören öğrencilerin okudukları şiirlerle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 13:50:28

VATAN SİZE MİNNETTAR