18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te kadim toplantısı

Kilis'te, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi (KADİM) toplantısı Kilis Vali Yardımcısı ve Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca başkanlığında yapıldı.

Valilik Brifing Salonu'ndaki toplantıya Kilis Vali Yardımcısı ve Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca, Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kerkütlüoğlu, İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Binbaşı Yücel Alman, İşkur İl Müdürü Ahmet Özçil, SSK İl Müdürü Ali Gündeşli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mehmet Hakan Öztürk, daire amir ve müdürleri ile oda başkanları katıldı.

Kilis Vali Yardımcısı ve Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca, toplantıda yaptığı açıklamada, kayıt dışının kayıt içerisine alınması için KADİM projesinin hayata geçmesi gerektiğini belirtti. Karaca, "Proje, Türkiye'de kayıt dışı istihdama ve yabancı kaçak işçi istihdamına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılarak, kayıtlı istihdama geçilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.Proje koordinatörlüğünün hedef kitlesi kayıt dışı istihdamı oluşturan ücretsiz aile işçiliği, yabancı kaçak işçiler, normal işçiler, işverenler, kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kamu korum niteliğindeki meslek kuruluşları oluşturmaktadır" dedi.

Karaca, Kilis'te geçen ay sonu itibariyle 4 bin 203 SKK'lı, 5 bin 488 Bağ-Kur'lu olmak üzere 9 bin 691 kişinin çalıştığını, bir ay öncesine oranla çalışan sayısında yüzde 323 artış olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?