19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kilis'te 'kendini keşfet' projesi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde hazırlanan, "Kendini keşfet" projesinin başladığını söyledi.

"Kendini keşfet” projesi ile ilgili olarak Halıcılık Okulu'nda eğitim çalışmaları başladı. Eğitim çalışmalarına Suriye'den İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü Başkanı Lina Sergiye Attesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, ÇATOM Müdiresi Nimet Taş, eğitime katılan ÇATOM üyeleri katıldı. Eryılmaz, "Kendini keşfet" projesi kapsamında eğitim gören bayanları ziyaret etti.

Proje ile Kilis ve Halep illerinde kırsal ve kentsel alanlarda yaşayan ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan kadınların, kendi işlerini kurmak için sahip oldukları girişimcilik potansiyellerinin ortaya çıkarılması, iş hayatının temel sorunları hakkında eğitim verilmesi ve bu eğitimleri sonucunda katılımcıların kendi işlerini kurup, aktif hayatın biraz daha içinde yer almaları sağlanarak, sosyo-ekonomik yapıların iyileştirilmesi hedefleniyor. Projede Kilis’te eğitim alacak 15 kadın proje ekip tarafından, Halep ilinde verilecek eğitime katılacak 15 kadın ise Halep İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü tarafından tespit edilecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kilis ve Halep’te; eğitim yoluyla insan kaynaklarının değişen teknoloji ve üretim biçimlerine uyum yeteneğini arttırarak kadınların ekonomik ve sosyal yönünü geliştirmelerini sağlamak,sosyal yaşam sürecinde temel önceliklerini ortaya çıkarmak ve bu bağlamda Kilis ilinin kalkınmasına katkıda bulunmak. Kilis İl Özel İdaresi ve Kilis Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM ) bünyesinde çeşitli branşlarda Mesleki Eğitim almakta olan 15 kadına Girişimcilik-KİK, Liderlik ve Yönetim ve Etkili İletişim Eğitimlerini vermek, İl Özel İdaresi bünyesinde Kilis ÇATOM koordinasyonunda Kilis ilinde yaşayan Girişimci Kadınlara hizmet vermek üzere bir Rehberlik Ünitesi kurmak, verilen eğitimler sonucunda işletme kurma fikri oluşan Kilisli kadınlara Kilis İl Özel İdaresi tarafından Mikro Kredi verilecektir." dedi.

ÇATOM Müdiresi Nimet Taş ise, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde hazırlanan "Kendini keşfet" projesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın bu projeler ile ev ekonomilerini katkı sağlayacaklardır." dedi.

İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü Başkanı Lina Sergiye Attesi de, "Kendini keşfet" projesinin Türk ve Suriye'deki bayanların bir araya gelmesi için bir dayanışmanın başlangıcı olacağını düşündüğünü belirterek, "Kardeş olan Türkiye ve Suriye halkının bir araya gelmesi çok önemlidir. Özellikle bayanların bir araya gelerek ortak proje hazırlaması ilerisi açısından önemi çok büyüktür" dedi.

"Kendini keşfet" projesi kapsamında kursiyerlere Çankaya Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Nilay Aluftekin, eğitim veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?