18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te kitap fuarı

Kilis Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı içerisinde düzenlenen Kitap Fuarı ve Kültür Etkinlikleri bu yıl Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri Külliyesinde yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis'te geleneksel hale getirerek her yıl Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen Kitap Fuarı ve Kültür Etkinliklerinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Bulut, "Daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinlikleri bu yıl Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri Külliyesinde gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayının en güzel şekilde yaşanması için Kilis Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinlikler hazırladık. Bu etkinlikler içerisinde semah gösterileri, Hacivat-Karagöz ve palyaço gösterileri ile birlikte Türk Tasavvuf Muziği eşliğinde slayt gösterileri ve ilahilerin okunacağını ayrıca mahalli sanatçılarımızın konserleri ile Ramazan gecelerinin renklendirilecek. Eski yıllardan farklı olarak bu yıl İftar Çadırı kurmadıklarını bunun yerine Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri Külliyesinde 500 kişilik iftar sofrası kurulduğunu ayrıca Karataş Su Deposu ve Şıhahmet Mahallesi'nde de toplam 500 kişilik yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca Şeyh Muhammed Külliyesine araçları olmayan vatandaşlarımızın da gidebilmeleri için Ramazan Ay'ı boyunca iftardan sonra sürekli ücretsiz araç kaldırıyoruz. Ramazan Ayının en güzel şekilde yaşanması için Kilis Belediyesi olarak her gün değişik bir etkinlik düzenlenecek" dedi.

Bulut, etkinliklere katılımın yüksek olmasından dolayı sevindiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?