18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü toplantısı

Köy Hizmetleri 3. Bölge Müdürü Sefer Karaömeroğlu, Köy Hizmetleri’nin il özel idarelerine devredilmek istenmesinin erken alınmış bir karar olduğunu söyledi.

Köy Hizmetleri 3. Bölge Müdürü Sefer Karaömeroğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya bölgeye bağlı Hatay İl Müdürü Mehmet Sabuncu, Mersin İl Müdürü Hüseyin Kilit, Gaziantep İl Müdürü Eyüp Karahan, Adana İl Müdürü Memili Güven, Kahramanmaraş İl Müdürü Servet Ural, Kilis İl Müdürü Hilali Hacımustafaoğlu ve Osmaniye İl Müdürü Türkay Kıracu katıldı.
Toplantıda konuşan Karaömeroğlu, Türkiye’de toplam 8 milyonluk bir nüfusa yol, içme suyu, iskan hizmetleri, tarım sulama, gölet, iskan alt yapısının hazırlanması, yapılan göletlerden su verilmesi, hayvan içme suyu gibi hizmetlerde bulunduklarını belirtti.

Bölgeye bağlı 7 ilde 26 bin 78 köyün bulunduğunu, bu köyler içerisinde 36 köy ve bin 375 mahallede içme suyu bulunmadığını kaydeden Karaömeroğlu, "Bu rakamlar azımsanmayacak kadar çoktur. Önümüzdeki yıllarda susuz köy ve mahalle bırakmayacağız. Yine bu 7 ilimize bağlı, 23 bin 139 kilometrelik yol ağımız mevcut. Bu yolların 10 bin 673 kilometresi asfalt, 7 bin 419 kilometresi stabilize, 4 bin 772 kilometresi tevciye ve 270 kilometresi de ham yoldur. 2003 yılı içerisinde 7 ilde bin 200 kilometre yol yaptık" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Karaömeroğlu, Köy Hizmetleri’nin il özel idarelerine devredilmek istenmesini erken alınmış bir karar olarak nitelerken, "Köy Hizmetleri ister özel idarelere, ister başka yere bağlansın, görevini en iyi şekilde sürdürecektir. Çünkü bu çalışkan kadro nereye gitse iş yapar" diye konuştu.

MEHMET ALİ DAĞ-KİLİS (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 14:32:58
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 14:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?