24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis'te Suriye GSM hatlarına ilgi artıyor

Suriye sınırında bulunan Kilis'te, sınırda bulunan köylerde GSM hatlarının çekmemesi, Türk ve Suriyeli GSM operatörlerini harekete geçirdi.
Bazı köyleri sınıra sıfır noktada bulunan Kilis'te, Türkiye'de hizmet veren GSM hatlarının çekmediği ve sinyal alamadığı yerlerde devreye giren Suriye operatörlerine ilgi gün geçtikçe artıyor. 

2000 yılından itibaren faaliyet gösteren ve son 2 yıl içerisinde de kullanımda yoğun artışın yaşandığı Suriye'nin Omar, SYR 1 ve SYR 2 GSM operatörleri, Türk GSM operatörlerinin çekmediği yerlerde otomatik olarak devreye giriyor. Suriye ile yapılan ticari ve akraba ilişkileri nedeniyle, özellikle sınır köylerinde oturan vatandaşlar Suriye GSM hatlarını tercih ediyor.
Suriyeli GSM operatörleri ise, Türkiye sınırına yakın bölgelere baz istasyonları kurarak, bu bölgedeki cep telefonu kullanıcılarından faydalanmaya çalışıyor. Türk GSM operatörleri de boş durmayarak sınıra yakın düzlük alanlara baz istasyonu kuruyor. Telsim, Turkcel ve Avea gibi GSM operatörleri, özellikle Halep'in Azez İlçesi'ni gören düzlük alana baz istasyonu kurmaya başladı. Suriye'nin belirli bölgelerinde 40 kilometrelik alan içerisinde Türk GSM operatörlerinin servis vermesi üzerine, çok sayıda Suriyeli vatandaş da Türk tarafındaki yakanları ile Türk GSM hattı üzerinden konuşuyor. Türk ve Suriyeli GSM operatörleri arasında tam manası ile GSM rekabeti yaşanıyor.
İha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?