24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis'te trilyonluk uyuşturucu operasyonu

Kilis'te jandarma ile polisin ortaklaşa düzenlendiği "Kanca" operasyonunda, piyasa değeri 1.2 trilyon lira olan 1 milyon 58 bin 160 adet "Captagon" marka uyuşturucu hap ile 85 kilo uyarıcı "Amfetamin" maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi yakalandı.
Kilis Valisi Aslan Kütük, Emniyet Müdürü Atalay Sönmez ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Fatih Taşkıran ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kilis İl Jandarma Alay Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İstanbul'dan Kilis'e gelmekte olan Haydar Kuşçu yönetimindeki 34 BH 0259 plakalı kamyoneti izlemeye aldıklarını belirtti. Vali Kütük, "Kanca" adı verilen operasyonda, Kilis girişinde durdurulan kamyonette yapılan aramada, 864 poşet, içerisinde 1 milyon 58 bin 160 adet, toplam ağırlığı 187 kilo olan uyuşturucu nitelikli Captagon hap ele geçirildi" dedi.
Kamyonet sürücüsü Haydar Kuşçu ile Ali Porsuk, Azize Porsuk ve Mehmet Porsuk'un yakalanarak gözaltına alındığını belirten Vali Kütük, şahısların evlerinde yapılan aramada da uyarıcı nitelik taşıyan ve Captagon hapı yapımında kullanılan 85 kilo Amfetamin maddesi ele geçirildiğini söyledi.
Vali Kütük, ele geçirilen uyuşturucunun 1 trilyon 200 milyar lira değerinde olduğunu, soruşturmanın sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
KİLİS-İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 00:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?