18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te yağmur sevinci

Kilis'te, dün akşamdan itibaren etkili olan yağmur sevindirdi. 

Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, 2 gündür yağan yağmurun çiftçi için büyük umut olduğunu söyledi. 

Çelik, "Havaların dengesiz gitmesi yağışların azlığı nedeniyle çiftçilerimiz perişan olmuştu. Dün başlayan yağış çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. İnşallah yağmurun devamı gelir. Çiftçilerimiz hububat ektiler yağmur olmayınca perişan oldular. Bu yağmur suya susamış toprağa iyi gelir" dedi. 

Bu arada 3 günde bir kaç saat su verilen Kilis'te, vatandaşlar yağan yağmurdan memnun olduklarını belirterek, "Kilis'te yıllardan beri su yetersiz olduğu için 3 günde bir su veriliyor. Su akmayınca tankerlerle su almak zorunda kalıyoruz. Bu yıl yağışlarında önceki yıllara oranla az olması nedeniyle su sıkıntısı çekmekten korkuyoruz. Yağmurun yağmaya başlaması herkesi memnun etti. Kilis'teki su sıkıntısı hiçbir yerde yaşanmıyor. Yağmur ne kadar çok yağarsa su sıkıntısı o kadar az olacaktır. Bu nedenle yağmurun yağması Kilisliler için susuzluktan kurtulma demektir" ifadesini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 13:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre kaya IP: 85.104.8.xxx Tarih : 8.02.2007 09:54:53
arkadaş hangi yüzyılda yaşıyoruz....diğer iller fabrika kurmakla meşgul,üniversitemi nasıl geliştiririm diye meşgulve bunun gibi artı işlerle meşgulken biz daha su sorununu cözemedik???!!!kilis il olalı 12 sene oldu daha hala su sorunu diyoruz. yok arkadaş biz bu kafadan il olmayı hak etmiyoruz vallahi hak etmiyoruz...il olma hakkına sapına kadar iskenderunun inkar edenler varsa yorum yazsın......