18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te yangın komedisi

Kilis’te, elektrik kontağından alev alan özel bir oto, vatandaşların gözü önünde yanarak kül oldu. Yangına müdahale için gelen itfaiye aracı yolda arızalanınca, devreye kepçe girdi. Yangın, aracın üzerine kepçeyle kum atılarak söndürülmeye çalışıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay bugün öğleden sonra Kilis-Öncüpınar karayolunda meydana geldi. 79 AS 448 plakalı Mehmet Bayram yönetimindeki Lada marka otomobil, Suriye’den Kilis’e gelirken Öncüpınar Sınır Kapısı yolunda elektrik kontağından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle alev alarak yanmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar yangına müdahale ederken, itfaiyeden de yardım istendi. Yangına müdahale etmek için yola çıkan Kilis Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin aracı yolda arıza yapınca yangın, olay yerindeki bir kepçeyle araca kum atılarak söndürülmeye çalışıldı. Geç de olsa belediyenin başka bir itfaiye aracı olay yerine gelerek yangını söndürdü. Ancak araçtan geriye sadece iskeleti kaldı. Aracı gözlerinin önünde yanarak kül olan sürücü Mehmet Bayram ise tüm yaşanılanlar karşısında isyan etti.

Bu arada yangını izlemek için çevresinde toplanan vatandaşlarla onları uzaklaştırmaya çalışan güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Yangın sebebiyle yol, yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı. Arıza yapan itfaiye aracı ise yine belediyeye ait kepçeye bağlanan bir halat yardımıyla çekilerek götürüldü.

Geçtiğimiz hafta da Kilis’te meydana gelen bir başka olaya müdahale eden itfaiye ekipleri, gerekli donanıma sahip olmadıkları gerekçesiyle yüzlerine eşarp bağlayarak yangına müdahale etmiş ve zehirlenme tehlikesi atlatmıştı.

KİLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 22:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?