25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis'te yol çalışmaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis'teki yol çalışmalarında şantiye şefi gibi bölge müdürleri ile birlikte çalışacaklarını söyledi.


Kilis milletvekili Hasan Kara, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Çoşkun, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal ile birlikte Kilis-Akbez Karayolu'nda incelemelerde bulundu.
Milletvekili Kara, Kilis-Akbez Karayolu'nun kent için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yolda sıkıntılarımız vardı. Kamulaştırmanın yanı sıra orman arazisinin içerisinden geçecek bölümler var. Bu konuda gerekli izinler alındı. Orman Bölge Müdürümüz burada gelerek, gerekli talimatı verdi. 2008 yılı içerisinde 2 alanda yol çalışmaları Karayolları tarafından yapılıyor. 2009'da ise 3 ayrı alan ihale yolu ile yapılacak. Yani Kilis-Akbez Karayolu'nun 5 parça halinde aynı anda yapacağız. İkisini karayolları, üçü de ihaleye çıkarılarak, firmalar tarafından yapılacak. Böylece bu yolu 2009 yılı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Sayın Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit'te burada işlemlerin hızla yapılması için gerekli talimatları verdi" dedi.

Kilis-Akbez Karayolu Kilisli Orman Bakanı Nedim Ökmen döneminde 1950 yıllarda orman yolu olarak yapıldığını belirten Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölge müdürlerimiz buradalar. Bir şantiye şefi gibi işin başında duracağız. Gerekirse bu yolun bitmesi için çadır kuracağız. Çünkü 2008 yılındaki ödenekler Bakanlık tarafından karşılanıyor. Eğer bu yolun bir bölümünü bitirmez isek ödenek bütçeye geri gidecek. Bu nedenle gerek bu yıl gerekse önümüzdeki yıl ben her hafta bu yolun bir an önce bitirilmesi için çaba sarf edeceğim. Bölge müdürlerimizde sürekli yolun takibini yapacaklar, buraya gelecekler. Kamulaştırmada sıkıntımız var. Çünkü vatandaşların arazisi içerisinden geçen yol için muvafakat vermeleri gerekiyor. Sorun çıkaranlar var. Muvafakat verdikleri zaman sanki paralarını alamayacaklarını zan ediyorlar. Gerçekte önümüzdeki yıl paralarını alacaklar. Bizim işimiz acele olduğu için hemen yol çalışmalarına sürdürmek istiyoruz. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Orman ile ilgili sıkıntıyı hal ettik. Kilis'in eline 50 yılda böyle bir fırsat geçmez. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kilis-Gaziantep Duble Yolu Kasım ayı içerisinde tamamlanıyor. Çalışmalar son aşamasına geldi."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?