24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Kilis'te Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, Kilis'te coşkuyla kutlandı.


Sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, göndere çekilen bayrak eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törenlere Garnizon Komutanlığı'nda devam edildi. Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) adına İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Garnizon'da tebrikleri kabul etti.


Cumhuriyet Alanı'nda saat 10.00'da devam eden törenlerde; Kilis Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkan Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, askerlerin ve halkın bayramını kutladı.


2. Hudut Tabur Komutanlığı'ndan Piyade Üsteğmen Özgür Öztürk, TSK adına yaptığı konuşmada, Türk tarihinin hiçbir milletinkiyle kıyaslanamayacak ölçüde eşsiz zaferlerle dolu olduğunu vurgulayarak, "Galibiyetimizle sonuçlanan Büyük Meydan Savaşları genellikle ağustos ayına rastlamaktadır. Malazgirt Meydan Savaşı ile Türkiye devletinin temeli atılarak Anadolu'nun Türklüğü onaylanmış, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de devletimiz yeniden kurularak ülke bütünlüğümüz sonsuza kadar parçalanmayacak şekilde
sağlanmıştır" dedi. Öğrencilerin günün önemini belirten şiirler okuduğu kutlama programı, resmi geçit töreniyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?