18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kilis;Yaş üzüm alımları başlıyor

Mehmet Yönten, bu yıl yaş üzüm alımlarındaki limitin 15 bin ton olarak belirlendiğini ifade etti. Kilis merkez, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerindeki üreticilerin Ziraat Odası’ndan alacakları üretici belgesi, Polateli İlçesi’ndeki üreticilerin de İlçe Tarım Müdürlüğü’nden alacakları belge ve kimlik fotokopisi ile sıra yazımının yapılacağını kaydeden Yönten, "24 Ağustos Salı günü 180 bin lira baş fiyat ile yaş üzüm alımlarına başlanacaktır" dedi.

Yönten, bu yıl Gaziantep ve ilçelerindeki üzüm üreticilerinin ürünlerini de kabul edeceklerini sözlerine ekledi. Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik de, geçen yıl yaş üzüm alımlarında 213 bin lira olan baş fiyatın bu yıl 180 bin liraya gerilediğine dikkat çekerek, bunun özelleştirme mantığının sonucu olduğunu söyledi.


Üreticinin mağdur olduğunu savunan Çelik, "Bu yıl yaşanan don dolayısıyla zaten üzüm sıkıntısı mevcuttur. Geçen yıllara göre, yüzde 30 oranında ancak üzüm var. Eğer üzüm geçen yıllardaki kadar olsaydı herhalde yaş üzüm alımlarında baş fiyat 100 bin lira civarında olurdu" şeklinde konuştu.

KİLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?