19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kızılay'dan Kilis'e 3 altın madalya

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Kilis Kızılay Kan Merkezi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Söğütlüdere Göl Gazinosunda gerçekleştirilen törene Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Mustafa Şahin, Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç, kan bağışçıları ile davetliler katıldı.

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç, törende yaptığı konuşmada, 14 Haziran’ın Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü olarak kutlandığını belirtti. Kekeç, "Türk Kızılay'ına kan bağışında bulunan 5 bin 20 kişi ödüllendirilecek. Bu madalyaların içerisinde 3 altın 22 bronz madalya Kilis'te, kan bağışı merkezine kan bağışında bulunan kişilere verilecek. Türk Kızılay'ı ülkenin kan ihtiyacı olan yaklaşık 1,8 milyon ünitenin tamamının düzenli, güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından temin edilmesini hedefliyor. Türk Kızılay'ı 55 ildeki 59 kan alma birimi bu hedefe ulaşılması yönünde çaba harcıyor.

Kilis Kan Bağış merkezi olarak kısıtlı personelle üzerimize düşen görevi yapma çabası içerisindeyiz. 2006 yılı 14 Nisan tarihinde hizmete giren kan merkezimiz 3 yıldan bu yana ilimizde devlet hastanesine ihtiyacı olan tüm kanların yüzde 100'nü karşılamaktadır. Bu sorumluluk duygusu ile görevimizi hata yapmadan sürdürmek amacındayız" dedi.

Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Kilislilerin hayırsever olduğunu belirterek, "Kilis kan bağışı konusunda bir çok ilin çok önünde olduğu gibi bölgede birinci konumdadır. Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere Kilisliler, kan vermek için birbiri ile yarışıyor. Kilisli bir işadamımız bir kan merkezi yapması için görüşmelerimiz devam ediyor. Ben Kızılay Genel Kongresinde 8 kez divan başkanlığı yaptım. Kilisliler, o kadar hayırseverdir ki yaptıkları hizmetlerden dolayı Kızılay tarafından Kızılay onursal nişanına layık görüldü. Bugün Kızılay sadece kan toplayan bir kuruluş değil, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yardıma muhtaç olan kişilere ulaşıyor" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise Türk Kızılayı’nın dünyanın dört bir tarafına yardım ulaştıran büyük bir kurum olduğunu belirterek, "Ben Kızılay'ın çalışmalarını yakından biliyorum. Büyük depremden sonra koordinatör Vali Yardımcısı olarak görev yaptığım sırada Kızılay çalışanları ile birlikte çalıştım. Zor durumdaki insanlara yardım etmek için Kızılay ile omuz omuza çalıştık. Kızılay çalışanları ile birlikte bazen yiyecek bir şey bulamadığımız zaman aç uyuduk. Kızılay gerçekten önemli bir kuruluştur. Bu tür kuruluşlar ülkemiz için dünya için insanlık için önemli ve güçlü olmak zorundayız. Biz devletin temsilcileri olarak üzerimize düşen ney ise her zaman yapmaya hazırız. Kızılay Kan Merkezi gerçekten fedakarlık örneği göstererek çalışıyor. Zaten neticede ortadadır. Bugün Kilis'in kan ihtiyacını fazlası ile karşılayan bir durumdadır. Bu nedenle bizler daha çok bu kuruma destek vermek zorundayız. Bir gün kan bize de lazım olabilir. Bu bilinç içerisinde hareket etmek zorundayız" dedi.

Daha sonra gönüllü kan bağışçılarına altın ve bronz madalyaları Kilis Valisi Turhan Ayvaz ile Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve protokol üyeleri tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 13:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?