18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kızıltaş: Engelli vatandaşlar topluma kazandırılacak

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, il genelinde bulunan zihinsel ve bedensel engellilerin topluma kazandırılması amacıyla bir süreden beri yürütülen çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Kızıltaş, Kilis’te bulunan özel rehabilitasyon merkezinin, bu konu hakkındaki yönetmelikler çerçevesinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayamadığı belirterek, ayrım yapılmaksızın herkese eşit şekilde hizmet verebilecek olan bir rehabilite merkezinin oluşturulması amacıyla çalışma başlattıklarını kaydetti. Şurahbil Bin Hasane Türbesi’nin bulunduğu Şurahbil Camii karşısındaki metruk binanın bu maksatla tahsis edilmesinin planlandığını dile getiren Kızıltaş, her katında yeterli oda, yemekhane ve misafirhane bulunan binanın kullanılması için valiliğin onayının alındığını ifade etti.

İl Mill Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, bu merkezde eğitilecek zihinsel ve bedensel engelli kimselerin engel durumlarına göre iş atölyelerinin kurulacağını vurgulayarak, bu gibi kimselerin sadece anne ve babalarının değil, tüm toplumun sorunu olduğunu ve toplumun bu insanları sahiplenmesi gerektiğini kaydetti.

kilis
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?