18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Konsolosluk mayısta faaliyete başlıyor

Suriye’nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Dougman, mayıs ayı içerisinde konsolosluk işlemlerini kabul etmeye başlayacaklarını söyledi.

Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunan Başkonsolos Bahjat Dougman, Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, "Dost ve kardeş Türkiye ile her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Vize için Ankara’ya gitmek zorunda kalan kardeşlerimiz, mayıs ayından sonra Gaziantep’te kurulan başkonsolosluğumuzdan vize alabilecekler. Ankara’ya gitmelerine gerek kalmayacak. İş adamlarının ülkemize veya Türkiye’ye yapacağı ithalat ve ihracat ile ilgili olarak da konsolosluk olarak yardımcı olacağız. Gaziantep’e atandığımdan bu yana gerek Kilis Valisi Aslan Kütükçü, gerekse Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve iş adamlarımız bize hiçbir zaman desteklerini esirgememişlerdir. Kendilerine milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:59:39
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 13:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan öztürk IP: 81.215.221.xxx Tarih : 4.05.2005 17:32:38
tamamda kardeşim bu konsolosluk ne zaman açılacak bir tarih verin ve 1 seferlikmi 3 aylıkmı 6 aylıkmı verilecekl bunları yazın bizde biliyoz açılacak ama ne zamannnnnnnnnnnn