19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kontör dolandırıcılığına karşı uyarı

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü cep telefonu aracılığı ile son günlerde gerçekleştirilen kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, cep telefonlarına gönderilen mesajla, çekilişten para ikramiyesi kazandıkları, bilgi için verilen Vodafone, Turkcell ve Avea hatlı numarayı aramalarının istendiği, çekilişteki parayı alabilmeleri için kontör almalarının ve seri numaralarını kendilerine bildirmeleri gerektiği yönünde vatandaşların kandırıldığı belirtildi.

Bu tip kontör dolandırıcılığının farklı şekillerde de cereyan ettiğini belirten açıklama şöyle devam etti; "Dolandırıcılar bazen kendilerini komiser, başkomiser veya albay olarak tanıtarak, bir rütbelinin eşinin müştekiye ait telefon hattının kopyalanması suretiyle arandığını, bu konuyu araştırdıklarını, konunun aydınlatılması için kontör alarak seri numaralarını kendilerine bildirmeleri gerektiğini söyler. Bir başka yöntemleri ise şöyledir:

Belirledikleri bir iş yerinin numarasını arayarak, 'ben sizin müşterinizim, şehre 20-30 km uzaklıkta kaza yaptım, eşim ve çocuklarım ağır yaralı, bir taksi gönderin, kontörüm az kaldı, hastaneleri, diğer illerdeki ve yurt dışındaki akrabalarımı arayıp bilgilendirmek için acil kontöre ihtiyacım var' der. Halkın dolandırıcılık olaylarına karşı daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Suç ve suçla mücadele ile ilgili mağdur, görgü tanığı veya şüphelenilen şahıslarla karşılaşılması durumunda, "155 Polis İmdat" telefonunu arayarak bilgi vermelerini istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 12:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?