18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

KOSGEB toplantısı yapıldı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), tarafından Kilis'te bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen KOSGEB toplantısına Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Genel Sekreteri Murat Sakar, Kilis Esnaf Odaları Birliği Birlik Başkanı Hasan Büyükköşker, Kilis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bölge Müdürü Mehmet Hakan Öztürk, KOSGEB Gaziantep İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Ali İhsan Mutlu, sanayiciler, işadamları ve banka yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilisli esnaf, sanatkar ve işadamlarının , KOSGEB'in kredi imkanlarını değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "Kilis il olduktan sonra gelişim, değişim içerisindedir. OSB yatırımları hızla artmaktadır. KOSGEB'in kredi imkanları,, yönlendirmeleri çok önemlidir. Biz gelişen, büyüyen bir ekonomiye sahibiz. İlin imkanlarını en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. KOSGEB ile koordineli çalışarak, hangi hizmetlerden, hangi yatırımlardan yararlanmamız gerektiği konusunda fikir edinmelisiniz. Bu toplantıyı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB Gaziantep İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Ali İhsan Mutlu, sinevizyon eşliğinde KOSGEB'in gelişim süreci ile ilgili bilgi verdi. Mutlu, "Türkiye İçin Katılım Ortaklığı Belgesi"nde hazırlanması öngörülen, Avrupa Birliği Müktesebatının Üstlenilmesine İlişkin Türkiye Ulusal Programı’nda ülke olarak hazırlayacağımızı taahhüt ettiğimiz KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı ile ilgili çalışmaların, Yüksek Planlama Kurulu'nun 4 Mayıs 2005 tarih ve 2005/20 sayılı kararı ile koordinasyonunun ve uygulamasının KOSGEB ve genel yönlendirmesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan oluşan Yönlendirme Komitesi tarafından gerçekleştirilmesinin sağlanmasına karar verilmiş olup bu kapsamda, Yüksek Planlama Kurulu’nun 10 Kasım 2003 tarih ve 2003/57 sayılı kararı ile kabul edilmiş olan KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı, ihtiyaçlar doğrultusunda Yönlendirme Komitesi tarafından revize edilerek yeniden hazırlanmış ve Yüksek Planlama Kurulu'nun 4 mayıs 2007 tarih ve 2007/25 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir" diye konuştu.
Türkiye'de işsizlik probleminin büyük boyutlara ulaştığını kaydeden Mutlu, "Meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu gençlerimiz iş bulmakta zorlanmaktadırlar. Kamu kuruluşlarının istihdam kapısı olması devri sona ermiştir. Bakanlığımız, bir taraftan KOBİ’lerin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm ararken, diğer taraftan da gençlerimizin istihdam sorununa çözüm üretmeye çalışmaktadır. Bu amaçla bir program başlatıyoruz. Bu programla KOBİ’lerin 2007 yılı sonuna kadar başvurmaları halinde, meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu, master ve doktora yapmış olan gençlerimizi istihdamlarına destek verilecektir. KOSGEB, KOBİ’lerin 18 ay süreyle yeni eleman istihdamı durumunda bankalardan kullanacakları kredinin faizini karşılayacaktır. Meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu bir eleman istihdamı durumunda 40 bin YTL, master veya doktora yapmış eleman için 50 bin YTL, diğer nitelikteki kişilerin istihdamında ise 20 bin YTL, kredinin faizi bankalara KOSGEB tarafından KOBİ adına ödenecektir. Bu kapsamda KOBİ, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası’ndan azami 100 bin YTL kredi kullanacak, bu kredinin 18 ay vadeli faizi olan yaklaşık 25 bin YTL bankaya KOSGEB tarafından KOBİ adına ödenecektir. Ayrılan kaynak yılbaşına kadar kullanılacağından KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelerin derhal KOSGEB merkezlerine ve bulundukları yerlerdeki Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bank şubelerine başvurmaları gerekmektedir. Söz konusu destekten 2 bin 500 işletmenin yararlanması ve 7 bin 500 kişinin istihdamı planlanmaktadır. Sağlanacak destek ile KOBİ’lere önümüzdeki iki aylık dönemde toplam 250 milyon YTL kredi hacmi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?