25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Koyunlar kaçtı, kasaplar kovaladı

Kilis'te bir organizasyon öncesi kesileceklerini anlayarak kaçan koyunlar, kasapları uzun süre peşlerinden koşturdu.

Kilis'te, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle valilik önünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Kilis Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi, Kilis Valiliği'nin yanındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) bahçesinde kazasız bir yıl geçirilmesi için 5 adet koyun kurban edilmesi planlandı.

Koyunlardan 2'si kesilirken, 3'ü çam ağaçlarının bulunduğu bahçeden kaçtı. Uzun süren kovalamacanın ardından kasaplar tarafından güçlükle yakalanan koyunların tekrar kaçması nedeniyle ilginç görüntüler yaşandı. Bahçe içerisinde koyunları kovalayan kasaplar yorgun düştü. Kasaplar, tekrar caddeye kaçan koyunları yakaladıktan sonra kesmekten vazgeçerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüş, belediye bandosu eşliğinde Cumhuriyet Alanı'nda son buldu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?