25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kurbanlık taşıyanlara uyarı

Kilis Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, canlı hayvan taşımacılığında köyden ilçeye veya il merkezine taşıma yapılacaksa köy muhtarından menşe şahadetnamesi düzenlettirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Memiler, yaptığı açıklamada, belgesiz kurbanlık taşıyanların büyük cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini dikkat çekti. Kurban Bayramına bir aydan az bir süre kaldığını belirten Memiler, şunları söyledi:

"Kurban bayramı öncesi hayvan nakillerinde mutlak surette menşe şahadetnamesi düzenlenmesi, aksi halde kaçakçılık işlemine maruz kalınacağı ve bunun neticesinde de büyük oranlarda para cezaları gelebilir. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi koyun yetiştiricileri ve satıcılarının bazı kurallara uyması gerekiyor. Canlı hayvan taşımacılığında köyden ilçeye veya il merkezine taşıma yapılacaksa köy muhtarından menşe şahadetnamesi düzenlettirilmesi gerekiyor. Bu taşıma ilçeden ilçeye veya ilden ile yapılacak ise köy muhtarından düzenlettirilecek menşe şahadetnamesiyle İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurulup, sağlık raporuna çevrilmesi gerekiyor. Aksi halde, denetimlerde kaçak muamelesi ve çalıntı mal işlemlerine maruz kalınabilir. Bu tür işlemlerde ise büyük oranlarda para cezasıyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu nedenle taşıma işlemlerinde mutlaka bu işlemler yaptırılmalıdır. Sıkıntı yaşanmaması için yasalar işlemler muhakkak yapıldıktan sonra canlı koyun sevkıyatına çıkılması gerekiyor. Denetimler had sefaya ulaştı. Denetimlerden memnunuz. Çünkü, denetimler olmadığı zaman vatandaşa sunulan etin kalitesi tartışmalı hale gelir. Gelen hayvanın hasta mı, sağlıklı mı olduğunu bilemeyiz. Bu nedenle herkesi uyarıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?