26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Kürşad Tüzmen Musabeyli'de

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Musabeyli ilçesinin köy görünümünden kurtularak ilçe görünümüne kavuşmasının ancak yerel yönetimlerle olacağını söyledi.

Bakan Tüzmen, beraberinde Kilis milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Kilis Eski Milletvekili Veli Kaya, Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve partililer ile birlikte Musabeyli ilçesine geldi.

Bakan Tüzmen, burada toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Tüzmen, Musabeyli ilçesine ilk kez bir bakan geldiğine dikkat çekerek, "Bakıyorum ilçeye milletvekillerimiz ellerinden geleni yapmışlar. Ana arterler tamam ama, içeriye baktığınız zaman burası köy görünümünde, ciddi bir ilçe görünümüne gelmesi lazım, buda yerel yönetimlerle olur. Yerel yönetimlerin bir ilin bir ilçenin kalkınmasında son derece büyük önemi var. Bütün belediyeleri almamız lazım diye düşündük. 2004 yılında belediyeleri aldık. Bugün bu çalışmamızın karşılığı olarak Gaziantep'te 5 tane 5 yıldızlı otel var. Bugün Gaziantep'in uluslararası havaalanı var. Bugün Gaziantep'in uluslararası fuar merkezi var. Bugün Gaziantep'in Zeugma müzesi var. Bugün Gaziantep'in 5 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Şimdi hizmet verebilmek için aynısını Mersin'de yapmak için çalışıyorum. 2007 yılında Mersin milletvekili oldum. Bakanı oldum, 2009 yerel seçimlerinde aynı hizmetlerin verebilmek için, belediyeleri almak lazım, başka çare yok. Bu vizyon bu kafa ile hareket etmek lazım yoksa, tam olarak istediğin kadar çalış, orada engeller var ise istediğin kadar çalış, sıkıntı oluyor. Musabeyli'ye gelen ilk bakan benim, bakalım bana ne vereceksiniz. Geldik buraya boş dönmeyeceğiz değil mi, oyunuzu nereye vereceğinizi biliyorsunuz değil mi, zaten başka parti mi var. Bu bizim kendi yarışımız, belediye seçimlerinde, bir tane parti var. AK Parti, tek parti AK Parti, Musabeyli ilçesi için 2 proje var. Afrın Barajı, Sabunsuyu Barajı, halledeceğiz. Ben ne işe bakıyorum; ihracat işine bakıyorum. Siz de buradan aday ihraç ediyormuşsunuz. Musabeyli'nin 5 misli dışarıda yaşıyormuş, doğrumu, büyük bölümü Gaziantep'te yaşıyor. Siz adam ihraç ediyorsunuz, ben mal ihraç ediyorum. Anlaşıyoruz yani, ben malları ihraç edeyim sizin adamlar sizde kalsın, Musabeyli'ye iş alanı açalım" dedi.

Bakan Tüzmen, daha sonra AK Parti Musabeyli Belediye Başkan adayı Yusuf Gülali'ye destek verilmesini istedi.

Bakan Tüzmen, Musabeyli ilçesindeki programının ardından karayolu ile Mersin'e hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Memet TÜRK IP: 85.99.144.xxx Tarih : 13.03.2009 00:38:02

Kilis'in merkezini yediniz bitirdiniz sıra ilçelere geldi herhalde..Herhalde bakanımız Kilis'teki yıkık dökük yolları, asosyal şehir merkezini, hayattan bezmiş Kilislileri görmemiş!!!Düşün şu milletin yakasından!!!!