18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kutlamalar öncesi yemek krizi

Kilis'in Yavuzlu Belde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Cannacar, Mercidabık Zaferi'nin sadece Yavuzlu Beldesi'nin zaferinin olmadığını belirterek, bu büyük zaferin tüm Türkiye'nin zaferi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Cannacar yaptığı açıklamada, Mercidabık Zaferi'nin 492. yıldönümü etkinliklerinin 24 Ağustos Pazar günü Yavuzlu Beldesi'nde gerçekleştirileceğini belirterek, "24 Ağustos Mercidabık Zaferi'nin yıldönümü resmi bir törendir. Töreni, Kilis Valiliği ile Yavuzlu Beldesi organize ediyor. Her yıl törenlerin yemek başta olmak üzere bir çok masrafını belediye olarak biz karşılıyorduk. Bu yıl paramız olmadığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak, resmi törenler için maddi destek istedik. Başvurumuza şu zamana kadar her hangi bir yanıt gelmedi. Yine Mercidabık Zaferi'nin yıldönümü ile ilgili olarak yapılan toplantıda yemeği bu yıl veremeyeceğimizi dile getirdim. Mercidabık Zaferi tüm Türklerin zaferidir. Osmanlı Hükümdarı Yavuz Sultan Selim, Mercidabık Zaferi ile Ortadoğu ve Arap Yarımadası'na demokrasi getirmiştir. Tarihi şanlı destan ve zaferlerle dolu olan bu savaşçı milletin gücü bir kez daha kanıtlanmıştır" dedi.

Cannacar, Mercidabık Zaferi'nin bu yılki kutlamalarında yemek verilmemesinin gerçek nedeninin ekonomik olmasına karşın, bazılarının dedikodu ürettiğini belirterek, "Dedikodu üretenler, gelsinler yemeği kendileri versinler. Bizim 10-20 bin YTL harcayacak paramız yok. Geçmiş yıllarda vardı en iyi şekilde yapıyorduk" şeklinde konuştu.

Bazı Yavuzlu Beldeliler ise, 24 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Mercidabık Zaferi'nin 492. yıldönümü etkinliklerinde yemek verilmemesini anlayamadıklarını belirterek, "Beldemiz köy iken muhtarlarımız tarafından yemek veriliyordu. 1992 yılından beri beldemiz belediye olduğu için yemek ve tören masraflarını belediye karşılıyordu. Yemek verilmemesinin gerçek nedenin siyasi olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?