18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Kuyumcular altın satamaktan şikayetçi

Amerikan dolarındaki düşüşün ardından altın fiyatlarının son 25 yılın en yüksek düzeyine ulaşması, kuyumcuları olumsuz etkiledi. Kuyumcular yüksek fiyat yüzünden altına talebin azaldığını, buna karşılık altın satanların sayısındaki artış yüzünden piyasada nakit sıkıntısı ortaya çıktığını söylediler.

Kilis Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Ali Kırşanlı, Türkiye’de ABD dolarının düşüş göstermesi ile altın fiyatlarının son 25 yılın en yüksek seviyesine çıktığına dikkat çekerek, "Piyasadaki istikrarsızlık yüzünden kimse altın almıyor. İnsanlar kıt kanaat biriktirdiği altın ve ziynet eşyasını satıyor. Kuyumcu esnafımız altın satamadığı için nakit sıkıntısı çekmeye başladı. Çünkü altın satan sayısı çok fazla. Son yıllarda böyle bir sıkıntıyı esnafımız ilk kez çekiyor" dedi.
Kilis ve yöresinin ekonomik anlamda gelirinin yüzde 80 tarım ürünlerine dayandığını ifade eden Kırşanlı, "Bu yıl üreticinin ürünlerini soğuk vurdu. Üretici de para olmadığı için geçmiş yıllarda biriktirdiği altın ve ziynet eşyalarını bozdurmak amacıyla kuyumculara akın ediyor. Biz, gelen talebi karşılamakta zorluk çekiyoruz. Diğer iş kollarında olduğu gibi piyasada nakit sıkıntısı baş gösteriyor. Altın alan yok ama satan çok. Esnaf olarak biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" diye konuştu.

kilis
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 12:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?