24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Lise öğrencilerinden bahar konseri

Devlet Övünç Madalyası'na layık görülen hayırsever İşadamı İsmail Aytemiz'in, babası adına yaptırdığı Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bahar konseri izleyenleri büyüledi. 

. 4 yıl önce açılan ve ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl veren okulda sanatın her alanında eğitim veriliyor. Bundan önce çeşitli mini konserler veren okul öğrencileri, dün akşam ilk sınavını başarıyla tamamladı. 

Öğrenci ve öğretmenlerin iki ay gibi bir zamanda hazırlıklarını tamamladıkları bahar konseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda verildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü İdayet Topbaş, başta okulu yaptıran İsmail Aytemiz olmak üzere Kars Valiliği'ne ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. Okulun tanıtımının yapıldığı slayt gösterisinin ardından yaylı çalgılar orkestrası ardından da okul korosu sahne aldı. Şiir dinletileriyle duygusal anların yaşandığı salonda İtalyanca Aryalar büyük beğeni topladı. Program daha sonra; keman solo dinletisi, piyano dinletisi, gitar dinletisi ve çağdaş halk müziği dinletisiyle devam etti. 

Türkiye'nin dört bir yanından yöresel oyunların yer aldığı modern halk dansları gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bahar konserini; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Coşkun Uluman, daire amirleri ve öğrencilerin aileleri izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?