19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Mayın kaldırma ihalesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Çobanbey Tren İstasyonu'nun çevresindeki mayınların kaldırılması için ihale yapıldığını söyledi. 

Kara, yaptığı açıklamada, 2009 yılının Kilis açısından hizmet atağı şeklinde geçeceğini belirterek, "Yeni yılda yol çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Kilis- Akbez Karayolu 5 parça halinde yapılacak. Kilis-Polateli Karayolu için 2 milyon 500 bin YTL Kilis Valiliği'nin hesabına gönderildi. Bu yolun ihalesi Kilis Valiliği tarafından yapılacak. Kilis-Gaziantep duble yolunun bitirilmesi için karayolları ekiplerinin çalışmaları son aşamaya geldi. Kilis- Musabeyli Karayolunda çalışmaları devam ediyor. Yakında Kilis'e gelerek yol çalışmalarını bizzat takip edeceğim. Yol medeniyet demektir. Kilis'in kangren olmuş sorunlarını bir bir çözüyoruz. 2009 yılı yol açısından çok verimli geçecektir. Önceki ay Kilis'e geldiğimde söylediğim sözü tekrar ediyorum. 'Şantiye şefi' gibi işin başında durarak karayollarının yapımını bitireceğiz. Gerekirse, valisi, milletvekili, belediye başkanı ve yol yetkilileri ile birlikte çadır kurarak, yolun bitmesini sağlayacağız. Kilis için yol çok önemlidir. Kilis-Akbez Karayolu Kilisli Orman Bakanı Nedim Ökmen döneminde 1950 yıllarda orman yolu olarak yapıldı. Bu yolu duble yol yapmak AK Parti iktidarına nasip oluyor” dedi. 

Kara, Elbeyli ilçesindeki Çobanbey Tren İstasyonu'nun 28 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçmesi için çalışmalara hız verildiğini vurgulayarak, "Çobenbey Tren İstasyonu'nun çevresindeki mayınların kaldırılması için ihale yapıldı. Bu mayınlar temizlendikten sonra Çobanbey Tren İstasyonu faaliyete geçecektir. Bilindiği gibi Çobanbey Tren İstasyonu'nun binalarını yaptık. Yollarını yaptık. AK Parti hükümeti tarafından atıl durumda bulunan Çobanbey Tren İstasyonu'nun tekrar açılması için 5 yıldan beri çalışıyoruz. Ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olan Çobanbey istasyonun açılmasıyla birlikte Kilis demiryoluna da kavuşmuş olacak ve burası üzerinden Ortadoğu'ya açılan yeni bir kapı hizmete girmiş olacaktır" diye konuştu.
2009 yılında Afrın Barajı ile ilgili çalışmalara hız vereceklerini vurgulayan Kara, "Afrın Barajı Kilis açısından büyük önem arz etmektedir. Bu Barajın yapılması için var gücümüz ile çalışıyoruz. Polateli ilçesinde kurulacak Teknopark ile ilgili çalışmalar sürüyor. Teknoparkın hayata geçmesi ile Kilis ve Polateli ilçesinin ekonomisi şaha kalkacaktır. Bunların yanında Kilis'te 2009 yılında çok sayıda hizmet yapılacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:17:26
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 18:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?