26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Mehmetçik ÖSS'ye hazırlayacak

Kilis Mehmetçik Dershanesi düzenlenen törenle eğitime öğretime başladı.

Ekrem Çetin Lisesi'ndeki törene; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, lise son sınıfta okumasına karşın dershaneye gidecek imkanı olmayan fakir öğrencilerin Mehmetçik Dershanesi'nde üniversiteye hazırlanacaklarını söyledi.

Akkurt, "Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan asker öğretmenler tarafından 220 öğrenci eğitim verilecek. Ekrem Çetin lisesinde verilecek olan dersler yıl sonuna kadar devam edecek. Burada 6 askeri personel tarafından üniversiteye hazırlık için ders verilecektir. Jandarma Komutanımız Mehmet Kadan ile yaptığımız görüşmede sonucu lise son sınıfta okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere Mehmetçik dershanesinden ders verilmesi için girişimlerde bulunduk. Albayımız ise bu talebimiz üzerine Mehmetçik dershanesinin bulunduğu ve seve seve yardımcı olacaklarını belirtti. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalar neticesinde fakir 220 öğrenciye ders verilmeye başlandı" dedi.

Akkurt, cumartesi ve pazar günleri öğrencilere Mehmetçik dershanesinde eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 20:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?