19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Meslek bilgi merkezi kuruldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, İŞKUR bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi oluşturulduğunu söyledi. 

Özçil, yaptığı açıklamada, Mesleki eğitimin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük önem verildiğini belirtti. Özçil, şunları söyledi:
"İŞKUR bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi kurduk. Bu merkezde Meslekler ve mesleki eğitimi, meslek ve meslek alanı seçme aşamasında olan İlköğretim öğrencileri, lise öğrencileri, veliler, öğretmenler, işverenler, bir meslek sahibi olup da mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyen yetişkinler ile meslekleri ve mesleki eğitim olanaklarını tanımak ve yararlanmak isteyen herkes merkezimize başvurabilir.Meslek seçimi insan hayatında çok önemlidir. Çünkü meslek seçmek yaşam biçimini seçmek demektir. İnsanlar mesleklerini belirlerken gelecekteki yaşamlarının bir çok yönünü de belirlemiş olmaktadırlar. Kendine uygun meslek seçmiş olan kimseler işlerini severek yapmakta mesleklerindeki gelişmeleri izleme isteği duymakta, böylece hem coşkulu, mutlu ve verimli kişiler olarak meslek yaşamlarını sürdürmekte hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilmektedirler. Özellikle herhangi bir mesleği olmayan kişilere göre iş, yaşamak için gerekli olan parayı kazanmakta kullanılan bir araç niteliğindeymiş gibi algılanır. Oysa ki, durum böyle olsa idi paraya ihtiyacı olmayan zengin kişilerin çalışmaları gerekmezdi. Kişinin geleceğine yön vermesi, daha iyi koşullarda yaşam arayışına girmesi, kendisini ifade edebilmesi, işiyle çok yakından ilgilidir. Bu nedenle insanlar yalnızca meslek sahibi olmak için değil iyi bir işyerinde çalışmak, belki de daha huzurlu ve doyum sağlayabileceği bir iş sahibi olabilmek için de bir dizi zorlu aşamadan geçer."
Özçil, mesleği olan kişilerin iş bulma oranının yüksek olduğunu bu nedenle vatandaşların meslek edinmeleri için İŞKUR'un her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatma Göycıncık IP: 78.160.173.xxx Tarih : 18.02.2009 15:11:31

Slm  İşkur  MüLarkatları  Ne Zaman ?  Yeni SınıfLar Nznm Ve Nerede AcılıcakTır BilGİlenDirmenizi Rica EdiYorum !! fatimegoy@hotmail.com Email İle ulaşabilirsiniz