26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Meslek edinme kurslarına ödenek

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, bayanlara yönelik meslek edinme kursları için İş-Kur İl Müdürlüğü'ne 500 bin YTL gönderildiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Kara, bayanlara yönelik açılan kursların sayısının arttırıldığını belirterek, "240 olan kursiyer sayısını bu gün itibariyle 490 kişiye çıkardık. 490 bayanın içerisinde 60 tanesi özürlü vatandaşlarımızdan oluşuyor. Kilis'te, bayanlara yönelik ücretli kurslara önem veriyoruz. Burada eğitim alacak bayanlar, hem meslek öğrenecekler hemde para kazanacaklar. Kurslar bitiminde öğrendikleri meslekleri yapacakları için ev ekonomisine katkı sağlayacaklar" dedi.

İş-Kur İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) birlikte geliştirdikleri bayanlara yönelik meslek edindirme kurslarının tüm illere örnek olduğunu vurgulayan Kara, "Meslek edinme kurslarının daha da attırılması için var gücümle çalışacağım. Kilis şu anda kurs ve kursiyer açısından bir çok ilin önünde yer alıyor. Bölgemizde birinci durumdayız. Türkiye genelinde ise en üstlerde yer alıyoruz. Kısa süre içerisinde Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Kilis'e gelerek bu kursları ziyaret edecek. Kilis'te kadınların istihdamı ve meslek öğrenmesi çok önemlidir. 490 kursiyerin sayısını bine çıkarmak için uğraşıyoruz. Bu proje büyük bir projedir. Tüm illere örnek olacak bu projeyi hayata geçmesinde emeği olan İş-Kur İl Ahmet Özçil ve HEM Müdürü Hamit Maraşlıoğlu'na yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?