24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Meyve fidanarına yoğun ilgi

Kilis'te, meyve fidanlarına yoğun ilgi gösterildiği bildirildi. 

Meyve fidanı satıcısı Zekariya İnal, vatandaşların önceki yıllara oranla bu yıl özellikle zeytin fidanlarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. 

İnal, "Meyve fidanlarının tanesini 1 ile 4 YTL arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Zeytin, elma, kiraz, erik, armut vişne, hurma, kayısı, limon, portakal, mandalina, ayva, fındık, şeftali gibi meyve fidanlarını vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Kilis'te, az da olsa herkesin veya yakınının zeytin, bağ ve bahçesi bulunuyor. Bu nedenle meyve fidanlarını dikerek, meyve üreterek satmak için fidan dikenler var. Büyük bir kısmı ise bağ ve bahçelerinde çeşitlilik olsun ve kendi evimin ihtiyacı meyveyi karşılayayım diye fidan dikiyor” dedi. 

İnal, meyve fidanlarının yanında her türlü çiçek ve çam fidanı sattıklarını kaydederek, "Vatandaştan gelen talep üzerine her türlü çiçek ve başta çam fidanı olmak üzere her türlü fidanı getirdik. Sıcak yaz günlerinde bunalan vatandaşlar, bağ evleri ve bahçelere gidiyor. Burada hem stres atıyor hem de diktikleri ağaçlarla uğraşıp zaman geçiriyorlar” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?