25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Mezunlar buluşması başladı

KİLİS ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI

Kilis Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının geleneksel buluşması başladı.

Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlanacak olan mezunlar buluşmasının ilk günü açılışlar ile başladı.

Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Kilis Valisi Turhan Ayvaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Kızıltaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kilis İl Temsilcisi Ahmet Özçil, İl Meteoroloji Müdürü Mehmet Özçil, daire amir ve müdürleri, okul müdürleri ile mezunlar katıldı.

Okul Müdürü Murat Küçükoğlu, 4'üncü mezunlar gününü kutladıklarını belirterek, "Bu yıl mezunlar günümüz 3 gün sürecek. Bu sene ki programımız üç gün süreceğinden bütün kurum, kuruluş ve tüm halkımızı da davet ederek zengin bir program yapmaya gayret gösterilmiştir. İlimizde Mesleki ve Teknik öğretimin öncüsü olan okulumuz 1946 yılından bu günümüze kadar misyonunu ve vizyonunu sürdürmektedir. Ülkemizde de son yılarda Mesleki ve Teknik eğitime çok önem verilmekte kalkınmamızın temel taşlarından olduğu bilinmektedir. Bu nedenle de okul mevcudumuz 500-600'lerden bin 400'e ulaşmıştır. Son yıllarda kayıt döneminde yaklaşık 500 öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; sağlıklı iletişim kurabilen, araştıran ve üreten, kendisi ve toplumla barışık, mesleğine gönül veren, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yaşayan ve bunları yaşatmayı ilke edinen, yurdunu seven, Türk milletinin milli, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan ve savunan, Ülke, millet ve aile sevgisi ile dolu, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, toplum yararlarını kişisel çıkarlarının üstünde tutan, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ülke kalkınmasına katkıda bulunan, aynı zamanda kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak, bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, davranış ve genel kültüre sahip olan, Demokrasiyi özümsemiş, eleştirilere açık, yaratıcı, yapıcı, yenilikçi ve gerçekçi, mesleki teknik eğitimin önemini kavrayan, teknolojik gelişmeleri izleyip kullanan, sağlıklı, bilinçli, sorumluluk duygusu kazanmış gençler yetiştirmektir. Bu anlamda, Türk kültürünü benimseyen, bilimsel düşünme yeteneğine sahip, teknik ve teknolojik gelişmeleri takip eden, teknolojinin insan yaşamı için önemli olduğuna inanan, bilgi ve becerisine güvenen, yarının dünyasına hazır, dürüst, erdemli, sorumluluk sahibi, özgüveni olan, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi bireyler yetiştirmektir. Okul olarak, Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle bu hedefe ulaşmak için kurumsal bir kimlik

oluşturmak gerektiğine inanarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımızla okul kültürü oluşmakta ve bu oluşum kapsamında bütün çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin verimliliği üst düzeylere ulaşmaktadır. Okul kültürü oluşturmak ve kurumsal kimlik kazanmak için; 4 yıl önce başlattığımız mezunlar günü etkinliklerimiz, okul dergisi çalışmalarımız, 4. sayısını çıkardığımız gazetemiz, amatör spor kulübümüz, futbol halı sahamız, açılışını bu gün yapacağımız Voleybol-basketbol halı sahamız, 250 kişilik

konferans salonumuz ve 100 kişilik toplantı salonumuz, öğrencilerimizin dinlenme alanları, çeşitli yeşil alanlar ve ağaçlandırmalarla, 7 aralık kurtuluş günü etkinlikleri ile ve bu yıl ilimizde ilk defa yapılan geleneksel bisiklet turnuvası düzenleyerek amacımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şu anda okulumuzda yapımı devam eden 16 derslikli binamız ve Bilişim Teknolojileri alanı binamızın yapımı Temmuz içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Akabinde de Makine Teknolojisi, Ahşap Teknolojisi ve Metal Teknolojisi atölye binalarımızın inşaatı başlayacaktır. Bu yapılaşmalarla okulumuz modern bir eğitim ve öğretim imkanına sahip olacaktır. Bu yıl uyguladığımız SODES projeleri ile birçok özel sektörde olmayan makine, cihaz ve malzemelerle okulumuz önemli kaynaklara sahip olmuştur. Bize desteklerini esirgemeyen sayın valimize, vali yardımcılarımıza ve proje koordinasyon ekibine teşekkürlerimi arz ederim. Şu anda da hazırladığımız 21 proje ile bu yıl SODES çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca beş yıldan beri sürdürdüğümüz Avrupa birliği projelerimiz devam etmekte, bir hafta önce kesinleşen Avrupa birliği projelerimizden Leonardo da vinci kapsamında hazırladığımız üç projeden bir tanesinin kabul edildiğini şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Projemizin adı ''Güneş enerjisinden Elektrik enerjisi üretilmesi ve dağıtılması'' olarak yazılmış ve kabul edilmiştir. Yine okulumuza geçen yıl kazandırdığımız futbol halı sahasından sonra birazdan açılışını yapacağımız Basketbol-voleybol halı sahasını tamamladık ve inşallah seneye bu tarihlerde de Tenis kordu halı sahamızı açmayı planlıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımla, öğrencilerle ve velilerimizle yaptığımız bu çalışmalar bizi bir kampus haline getirmiştir" dedi.

Daha sonra başarılı öğrencilere Kilis Valisi Turhan Ayvaz, tarafından çeşitli ödüller verildi.

Basketbol ve Voleybol sahası Vali Turhan Ayvaz, tarafından açıldı. Vali Ayvaz ve beraberindekiler, okul bahçesinde açılan sergi ile okul tarafından üretilen makineleri inceledi. Endüstri Meslek Lisesi tarafından verilen kokteyle katılan Vali Ayvaz, okuldan ayrıldı.

KİLİS ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI
KİLİS ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI
KİLİS ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI
KİLİS ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 10:46:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 13:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan YİĞİT IP: 88.231.222.xxx Tarih : 10.06.2010 14:27:07

Okulumuzun 1974-1975 yılı mezunuyum . İnternet üzerinden Kilis Haberlerinden kutlama proğramını okuyunca çok mutlu oldum.Umarım bir daha ki yılda bu etkinliklere katılırım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.