18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Milletvekilleri mazbatalarını aldı

22 Temmuz'da yapılan seçimlerde AK Parti'den Kilis milletvekili seçilen Hasan Kara ile Hüseyin Devecioğlu, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle aldı.


Kilis Adliyesi'nde düzenlenen mazbata törenine İl Seçim Kurulu Başkanı Şerafettin Saka, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şehri Kutlar, Polateli, Musabeyli ve Elbeyli İlçe Seçim Kurulu Başkanları, Kilis milletvekilleri Hasan Kara ile Hüseyin Devecioğlu, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, yargı mensupları ile AK Partililer katıldı. Mazbatalarını alan vekillerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.


Kilis İl Seçim Kurulu Başkanı Şerafettin Saka, 22 Temmuz seçimlerinin Türkiye ve Kilis'e hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, "Seçim Kurulu başkanları olarak huzur, barış ve adaletin sağlanması için çalıştık. Problemsiz bir seçim geçirdik. En ufak bir gerginlik dahi olmadı. Sandıklara hiç itiraz olmadı. Türkiye'de seçimleri kesinleştiren ilk il olduk. Saat 20.15 sıralarında il genelinde seçim sonuçlarını aldık. Kesin sonuçlar da 20.30 gibi açıklandı. Milletvekili seçilen arkadaşlarımız Türkiye'nin ve Kilis'in milletvekilleridir. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.


Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şehri Kutlar, pazar günü yapılan seçimlerin sorunsuz geçmesi için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini belirterek, "22 Temmuz seçimlerinde sandık güvenliği başta olmak üzeri her türlü tedbiri aldık. Sorunsuz bir seçim geçirdik. Seçimler ülkemize ve Kilis'e hayırlı uğurlu olsun. 2 milletvekilini tebrik ediyorum" açıklamasını yaptı.


Kilis milletvekili Hasan Kara, Türkiye'de ilk kesin seçim sonuçlarının Kilis'ten alındığını belirterek, "Seçimde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Bu arada, çok kısa bir süre içerisinde yeni adliye binasının temelini atacağız. Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) adliye personeli için lojman yapılacak. Adliye sarayı ile ilgili olarak çalışmalar zaten bitirilmişti. Sadece temel atma işi kaldı. Allah'ın izni ile temel atarak bir an önce adliye binasını bitireceğiz" dedi.


Kilis'te seçimlerin ilk kez böyle hızlı bir şekilde sonuçlandığını söyleyen Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, "22 Temmuz seçimlerinin sorunsuz geçmesini sağlayan başta İl Seçim Kurulu Başkanı Şerafettin Saka başta olmak üzere görev alan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni adliye binasının bir an önce bitirilmesi için milletvekili arkadaşım Hasan Kara ile birlikte takip ederek sonuçlandırılmasını sağlayacağım" diye konuştu.


Yapılan konuşmalardan sonra Kilis milletvekili Hasan Kara'ya mazbatasını Kilis İl Seçim Kurulu Başkanı Şerafettin Saka verdi. Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu'nun mazbatası ise Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şehri Kutlar tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 10:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet SÖNERCAN IP: 193.140.136.xxx Tarih : 27.07.2007 08:50:43
Sayın Vekilimizi kalbi duygularla tebrik ediyoruz. Siyasi hayatına baktığımız da bu başarıların en büyük nedeni Hüseyin beyin dürüst bir kişiliğe sahip oluşudur. Allah kendisine ve takım arkadaşlarına yar ve yardımcı olsun . Halka Hizmet Hakka Hizmettir Düsturunu her zaman benimseyerek çalışmalarını istiyoruz. http://www.huseyindevecioglu.blogspot.com/