19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Müftülükten toprağa 2 bin fide

Kilis Müftülüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden temin edilen 2 bin fideyi toprakla buluşturdu. İl Müftü Vekili Ali Okutan, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fideyi dikiniz" hadisi şerifini hatırlattı.

İl Müftü Vekili Ali Okutan, Beşenli Köyü mevkiinde müftülük için tahsis edilen 30 dönümlük arazinin ağaçlandırma çalışmalarına daha önceden başlandığını kaydederek, kendilerinin de bu sahada üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.
İlçe müftüleri, müftülük personeli ve Kur’an Kursu öğrencilerinin de hazır bulunduğu fidan dikim töreninde konuşan İl Müftü Vekili Ali Okutan, Hazreti Muhammed’in, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fideyi dikiniz" hadisi şerifini hatırlatarak, Fatih Sultan Mehmet’in de "Ormanımdan yaş kesenin başını keserim" diyerek ağaca verdiği öneme dikkat çektiğini belirtti.
Ağaç sevgisinin insanlık tarihiyle birlikte doğduğunu kaydeden Okutan, geçen yıl TEMA Vakfı koordinatörlüğünde başlatılan ’1 Milyon Palamut Kampanyası’ çerçevesinde para toplayarak satın aldıkları fidelerin dikim işlemine başladıklarını dile ifade etti. Okutan, toprağa ekilen tüm fidelerin tutması dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 16:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?