19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Musabeyli'de KÖYDES tam gaz

Kilis'in Musabeyli ilçesinde 2009 yılı KÖYDES projesi kapsamında yol yapım ve onarım çalışmaları başladı.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Genel Meclis üyesi Şıh Mehmet Yalçın ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, yaptığı açıklamada, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yürütülen KÖYDES projesi 2009 çalışma takvimi doğrultusunda asfalt yol onarımları yapılmaya başlandığını belirtti.

Kaya, "2009 yılı KÖYDES projesi kapsamında 330 bin TL ödenek ayrıldı. Program dahilinde Gaziantep İl sınırı Koççağız Köyü arası 6 kilometrelik bölümünde çalışma yapıldı. 8 metre genişliğinde olan bu yolun virajlardan arındırıldı. Yeni yol yapımı, Koççağız Köyü civarı heyelan bölgesinde yeni 3 menfez ve drenaj kanalı yapımı ile geçmiş yıllarda yapılan yolların bakım ve onarımı ile 4 köyde içme suyu çalışmaları planladık. Yol onarım ve bakım çalışmalarına başlandı. Sıcak asfalt yama malzemesinin 2 adet kamyon ile nakli, silindir ile sıkışılması ve teknik takibi Kilis İl Özel İdaresince gerçekleştiriliyor. Musabeyli Belediye sınırından başlayıp Balıklı,Hüseyinoğlu,Tahtalı Karadut, Kızılkent, Delifakı Karadut, Çınar ve Gündeğer Köyleri istikametindeki 22 kilometrelik yol bakıma alındı. Yol bakım ve onarım çalışmalarında şuana kadar 240 ton sıcak asfalt malzemesi kullanıldı.Kızılkent Köyüne kadar yol bakımı gerçekleştirdik.Yol onarımlarında Kaymakamlığımızın hedefinin 600 ton sıcak asfalt kullanılarak ilçemizin bütün yollarının bakımının gerçekleştirmektir. Kaymakamlığımız ile Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle gerekli olan sıcak asfalt malzemeleri, Karayolları 5. bölge Müdürlüğü Gaziantep şefliğince tedarik ediyoruz" dedi.

Kaymakam Kaya, İlçe genelinde yapılan çalışmalara destek veren Kilis Valiliği İl Özel İdaresine ve Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 13:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?