18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Musabeyli'de su sevinci

Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Kürtüncü köyü içme suyu şebekesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.


KÖYDES Projesi kapsamında köye kazandırıldığı belirtilen içme suyunun açılış törenine; Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Haydar Tanfer, Musabeyli İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanrıaşkı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, daire müdürlüğü amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Kilis Valisi Nevzat Turhan, 2005 yılında başlattığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Projesi kapsamında bu yıl sonu itibarıyla il genelinde susuz ve yolsuz köy kalmayacağını söyledi. Turhan, "Kürtüncü köyünün su problemini çözdüğümüz için büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl sonuna su, yol yapımının dışında 20 büyük köyümüzün köy meydanlarını bitireceğiz" dedi.
Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Kürtüncü köyü içme suyu ishale hattı ile deposunun 14 bin 500 YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Saniyede 3 litre su pompalanarak 24 saat boyunca köye akıtılacaktır. İçme suyunun analizini yaptırdık. Herhangi bir sorun yok. Musabeyli ilçesinde bir yandan yol ile su sorunu çözerken bir yandan da köy meydanı yapıyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra gerçekleştirilen halk oyunları gösterisine protokolün de katılması ilginç görüntüler oluşmasına yol açtı. Daha sonra Kürtüncü köyü içme suyu, Vali Nevzat Turhan tarafından açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 14:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?