18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Musabeyli'de tavuk ölümleri

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Yukarı Bademli köyünde 16 tavuğun telef olmasına kuş gribinin değil, zehirlenmenin neden olduğunu açıkladı.

Kaya, önceki gün ilçeye bağlı Yukarı Bademli köyünde Osman Çayır adlı vatandaşın fıstıklarını ilaçladığını belirterek, "Fıstıklarını ilaçladıktan sonra ilaçlama makinesini yıkamış. Makineden akan suları içen Osman Çayırlı ve Hakkı Ercan adlı vatandaşlara ait 16 tavuk da telef olmuş. Olayı duyunca İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibata geçerek kuş gribi olma ihtimaline karşı tavuklardan alınan numuneleri, incelenmesi için Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde gönderdik. Buradan gelen raporda ölen tavukların kuş gribinden değil, ilaçtan zehirlendiği belirlendi. Korkulacak bir durum yok" dedi.

Kaymakam Kaya, kuduz ve kuş gribi başta olmak üzere bu tür konularda çok hassas olduklarını kaydederek, "Her türlü ihtimali düşünmek zorundayız. Çünkü tedbir hemen alınmazsa sorun çok büyür ve yayılır. Geçmişte ilçemizde bir kuduz vakası meydana geldi. Aldığımız tedbirlerle kısa sürede atlattık. Takiplerimiz de devam ediyor. Kuş gribi, kuduz vakaları ve hayvan hastalıkları konusunda bir şüphe veya belirti olursa hiç zaman kaybetmeden Kaymakamlığımıza veya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirsinler. Beni mesai saati dışında bile arayabilirler. Vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 13:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?