19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Musabeyli'ye öğretmenevi yapılıyor

Kilis'in Musabeyli ilçesinde öğretmenevi inşaatının yapımına hız verildi. Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, ilçeye bir öğretmen evi kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, "İlçemizde öğretmenlerimizin konaklayacakları, dinlenebilecekleri, çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı bir yere ihtiyaç var. Öğretmenevinin inşaatı geçen yıl başlamıştı. Musabeylili bir işadamı tarafından temeli atıldıktan sonra inşaat bir süre devam etti.

Daha sonra işadamı maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaatı tamamlamayınca öğretmenevi inşaatı yarım kaldı. İmzalanan öğretmenevi protokolünde işadamına bir yaptırım bulunmuyor. Bizde inşaatı yarım kalan öğretmenevinin yapımına imkanlar ölçüsünde Kaymakamlık olarak devam ediyoruz. Musabeyli öğretmenevi inşaatını bir an önce bitirerek ilçemize kazandırmak istiyoruz.

Gerçekten ilçemize öğretmenevi ihtiyacı var. Musabeyli ilçesinde eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın eğitimine bu kadar önem verirken, onların eğitimini veren öğretmenlerimize bir tesis kazandırmamız gerekiyor. Çünkü öğretmenlerimizin kalacakları bir yer ilçemizde üzülerek belirtiyorum, yok. Bu nedenle ilçemize öğretmenevi yapılmasını önemsiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?