18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Namus cinayetine ömür boyu hapis

Diyarbakır'da, 5 çocuk annesi A.A.'nın fuhuş yaptığı iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede sanık A.D. hakkında ömür boyu hapis cezası istenirken, A.D.'nin uyuşturucu kullandığı için halüsinasyonlar gördüğü belirtildi. 

Diyarbakır'da 6 Ocak tarihinde birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürülen 5 çocuk annesi A.A. (35) cinayetiyle ilgili savcılık iddianamesi tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, sanık A.D.'nin (Abdurrezzak Dikici) "tasarlayarak ve kasten" cinayeti işlediği belirtilerek, ömür boyu hapis cezasına çarptırılması istendi. Savcı Turan Güzeloğlu tarafından hazırlanan iddianamede, sanık A.D.'nin uyuşturucu kullandığı, evine bakmadığı ve geçim sıkıntısı çeken A.A.'nın zaman zaman dilenmek zorunda bırakıldığı belirtildi. 

İddianamede sanığın uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade edilerek, "Uyuşturucu kullanan şüphelinin maktule karşı şiddet uyguladığı gibi uyuşturucu maddenin etkisi ile halüsinasyon gördüğü, maktulun eve birilerini alıp onlarla cinsel ilişkiye girdiğini düşündüğü belirlenmiş, en son olaydan bir gece önce Bağlar Polis Merkezi'ne başvuran şüpheli, eşinin kendisini öldürmek istediğini, başka erkeklerle birlikte olduğunu, bu kişilerin kendisini öldüreceklerini bildirmiştir. Bunun üzerine kolluk görevlileri tarafından yapılan soruşturmada, tarafların birlikte yaşadıkları eve gidilmiş, burada 260 gram esrar maddesi ile bu maddenin kullanımı için pet şişeler ele geçirilmiştir" denildi. 

İddianamede A.A.'nın önceden tasarlanarak öldürüldüğü belirtilerek, sanık A.D.'nin ömür boyu hapis cezasına çarptırılması istendi.
6 Ocak tarihinde Bağlar beldesinde birlikte yaşadığı A.D. tarafından fuhuş yaptığı gerekçesiyle silahla vurularak öldürülen A.A.'nın cenazesi, ailesi ve yakınları sahip çıkmayınca 15 gün hastane morgunda bekletilmişti. A.A.'nın cenazesi, yasal sürenin bitiminin ardından Diyarbakır'da kadın kuruluşları tarafından toprağa verilmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 17:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?