27
Mayıs
2024
Pazertesi
KİLİS

Öğrenci sorunları paneli yapıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde yüksek öğretim öğrencilerinin sorunları tartışıldı.

7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir ile öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kilis Valisi Turhan Ayvaz, öğrencilere kendilerinin örgencilik yıllarında da zorluklar olduğunu bunlara sabır gösterdiklerini, hiçbir ideolojinin taraftarlığının eğitimlerinin önüne geçmesine izin vermediklerini, bunun sonucunda da hayatı boyunca mükafatını gördüğünü belirterek, kapılarının öğrencilere açık olduğunu, öğrencilerin sorunlarının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç de, yaptığı konuşmada, üniversitenin çok yeni olduğunu, sorunların var olmasının normal olduğunu belirterek, sorun olması sorun değil düşüncesiyle asıl olanın çözüm veya çözüm yöntemi olduğunu belirtti. Güvenç, üniversitenin sorunlarını bildiklerini, her geçen gün üniversitenin ileri gideceğini, sosyal imkanların arttırılacağını vurguladı.

İl Emniyet Müdürü Kadir Esir de yaptığı konuşmada, öğrencilerle emniyet teşkilatının kaynaşması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını, güvenlik konusunda ilimizin iyi olduğunu, ver olan sorunlarında üstesinden geleceklerini belirtti.

Üniversitede okuyan öğrenciler ise söz alarak, öğrencilerin güzergahlarında aydınlatmanın az olması, var olan güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını, içme ve kullanma suyu kalitesinin gözden geçirilmesini, üniversite içerisinde fiziksel altyapı ve donanımın da iyileştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?