25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Öğrenciler okula kazandırılıyor

Polateli İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat, maddi sorunları bahane ederek çocuklarını liseye göndermeyen ailelerin eğitim masraflarını kaymakamlık olarak karşıladıklarını söyledi.

Polateli İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Taşkıran ve Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Üçkuyulu ile birlikte ilköğretim okulunu bitirmesine karşın maddi durumları yerinde olmadığı için liseye devam edemeyen öğrencilerin aileleri ile görüştükten sonra onları ikna etmeye çalışıyor.

Kaymakam Polat, ilçede ilköğretim okullarında okula devam etme zorunluluğu bulunduğunu belirterek, "Çok sayıda aile çocuklarını ilköğretim okulunu bitirdikten sonra liseye çeşitli nedenleri bahane ederek göndermiyor. Bu gelişme üzerine ilçede bir komisyon oluşturarak, köy köy gezip ilköğretim okulunu bitirip de liseye devam etmeyen veya lise eğitimini yarıda bırakan öğrencilerin tekrar okula kazandırılması için çalışıyoruz. Şimdiye kadar 25 öğrenciyi liseye kayıt yaptırdık. Ailelere ikna etmeyi sürdüreceğiz. Gerek ilköğretimde gerekse lisede öğrencilerimizin okumasını istiyoruz. Yeni yapılan liseyi çok kısa bir sürede içinde eğitim ve öğretime açacağız. Okulumuz bitti, malzemelerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Her şeyin başının eğitim olduğunu vurgulayan Polat, "Biz geleceğimizi çocuklarımızın eğitiminde görüyoruz. Gençlerin eğitim almaları hem kendileri hemde toplum için çok önemlidir. İlçemizde yeni yapılan bir lisemiz var. Gerçekten çağdaş Avrupa standartlarında lise, bu lise bir ay sonra tamamen eğitime geçecek. Köylerimizde ilköğretim çağını tamamlamış öğrenciler var. Bu çocuklar ilköğretimi tamamlamalarına karşın liseye devam edememişler. Milli eğitimle kurduğumuz komisyonla birlikte kapı kapı gezerek, köy köy dolaşarak aileleri ikna ediyoruz. Liseye yazdırmalarını temin ediyoruz. Bu çalışmalar halen devam ediyor. Kaymakamlık olarak bu ailelere maddi ve manevi desteği yardımı yapıyoruz. Bu yardımın dışında ayni yardımda yapacağız" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Taşkıran da ortaöğretime devam edemeyen özellikle kız öğrenciler üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, "Kız çocuklarının aile kurmasında mutlaka eğitimli olmasından yanayım. Türkiye'de çağdaş kadının yerinin ileriye gitmesi için bir adımda biz atmak istiyoruz. Kaymakamımızın başkanlığında köy köy gezerek, aileleri ikna ediyoruz. Kadınların üretime katkıda bulunmasıyla daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. İnşallah daha başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam ve beraberindeki heyetle geçen yıl ilköğretim okulunu bitiren Behriye ve Hasan Koyuncu kardeşlerin ailesini ziyaret ederek, aileyi çocuklarını liseye göndermeleri konusunda ikna ettiler.

Çocukların babası Recep Koyuncu, okumanın önemli olduğunu ifade ederek, "Kaymakamımız evimize gelerek bizle görüştü. Bizleri ikna etti. Bizde çocuklarımızı okula gönderme kararı aldık. Köydeki tüm ailelerin çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz. Keşke bizim zamanımızda da okumaya bu kadar önem verilmiş olsaydı, belki bizde okur bir yere gelirdik. Çocukları okula göndereceğim" diye konuştu.

Behriye Koyuncu ise, okula gitmeyen arkadaşlarının da okula devam etmesini istediğini belirterek, "Arkadaşlarımın okuması için onları teşvik etmeye çalışacağım. Okumak büyük bir zevk veriyor. Okumak benim için çok ayrı bir şey, okumak bana ayrı bir tad veriyor. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum" dedi.

Hasan Koyuncu ise tüm arkadaşlarının okula gitmesini istediğini belirterek, "Ben de kardeşim gibi okumayı seviyorum. Ben de öğretmen olmak istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Harun Ersin Polat, daha sonra ikna ettiği ailelerin çocuklarına okul kıyafetlerini hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?