19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Öğrencileri haraca bağlayan çete

Kilis'te, öğrencileri tehdit ederek para alan 7 kişilik çeteden 4'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Demirciler Mahallesi Şörhabil Camii karşısında bulunan Ekrem Çetin Lisesi Uğur Sağlam Öğrenci Pansiyonu'nda kalan öğrencilerin bazı şahıslar tarafından tehdit edilerek ve korkutularak paralarının alındığı bilgisine ulaşılması üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından operasyon başlatıldı.

Çocuk Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, mağdurlar çocuklar ile görüşülüp, beyanları alınarak vermiş olduğu eşkaller doğrultusunda eşkale uyan şahısların mağdurlara yaptırılan teşhislerinde; okullarına gidiş ve gelişlerinde yollarını keserek kendilerini tehdit eden, korkutarak, yağma yapmak suretiyle üzerlerinden zorla para alan şahısların, M.S, Z.A.D, S.U, R.S, F.D, H.Y ve Z.Ç'nin olduğu tespit edildi. 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak Ekrem Çetin Lisesi Uğur Sağlam Pansiyonunda yatılı olarak kalan ve Kilis'te, değişik liselerde öğrenim gören toplam 41 çocuğun mağdur olduğu belirlenirken, 7 kişi ifadelerinin Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınmasına müteakip tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden S.U., R.S. ve H.Y. mahkemece sorgulanmalarına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, M.S, Z.A.D, F.D ile Z.Ç. tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:23:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 19:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?