18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Öğrencilerin karne sevinci

Kilis'te, yarı yıl tatiline giren 27 bin 540 öğrenci karnesini aldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mercidabık İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Nevzat Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Sağlık İl Müdürü Turgay Happani, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. 

Vali Nevzat Turhan, sınıftaki öğrencilere karnelerini kendisi dağıttı. Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Kilis'te başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısının sona erdiğini söyledi. Doğuç, "İlkokullarda 20 bin 505 öğrenci eğitim görüyor. Liselerde eğitim görenlerle birlikte toplam 27 bin 540 öğrencimiz bugün karnelerini alarak yarı yıl tatiline girecekler. 2 dönem daha iyi çalışarak, zayıf olan derslerini iyiye çevrime imkanı var. Biz öğrencilerimize güveniyoruz" dedi. 

Vali Nevzat Turhan, Kilis'te eğitim ve öğretime büyük önem verildiğini belirtti. Turhan, "Kilisli hayırseverler ilimizdeki okulların yüzde 90'nı kendi imkanları ile yaptırmışlardır. Zaman su gibi akıp geçiyor. Dün okulların açılması ile ilgili olarak tören yapmıştık, bugün eğitim ve öğretimin ilk yarısı sona eriyor. Dersleri iyi olan arkadaşlarımız bu derslerinin iyi olması kendilerini etkilememeli. Çünkü ikinci dönem iyi çalışarak başarılarını daha yukarıya çıkarmaları gerekiyor. Başarılarınızın tesadüf olmadığını ispatlamaları gerekiyor. Dersleri zayıf olan öğrenciler, ikinci yarıda çok iyi derslerine çalışarak performanslarını yükselterek zayıf olan derslerini düzelteceğine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Bizlerin, ailenizin ve öğretmenleriniz yüzlerini kara çıkarmayacağınıza eminim" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 12:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?