26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Öğretmen okullarına tören

Kilis'te, öğretmen okullarının kuruluşunun 161. yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kilis Nedim Ökmen Anadolu Kız Öğretmen Lisesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Abdullah Ayaz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Kızıltaş, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Özçil, bazı daire amirleri ve müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Öğretmen okullarının kuruluşunun 161. yıldönümü kutlamaları saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Programda konuşan Kilis Nedim Ökmen Anadolu Kız Öğretmen Lisesi Müdürü M. Yavuz Yedilioğlu, Darülmuallimle başlayan öğretmen yetiştirme seferberliğinin Kilis'te 1961 yılında başlandığını söyledi.

Yedilioğlu, "1961 yılından beri yurdun dört bir yanından gelen öğrencilere hizmet veren okulumuz, eğitim sıralamasındaki hızlı yükselişi sebebiyle en fazla tercih edilen öğretmen okulları arasında yer almaktadır. Okulumuzun ÖSS yerleştirme ortalamamız yüzde 87'dir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve
ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum, öğretmenlik mesleğini, öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır İnsan yaratılmışların en seçkin en donanımlısı en bilinçli alanı ama aynı zamanda en vahşi en acımasız en anlaşılmaz davranışların da sahibi onun için hayatında eğitim davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir" dedi.

Daha sonra okul öğrencileri tarafından skeçler sergilendi. Türk Halk Müziği korusu konser verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?